Het is nu zeven jaar geleden dat ik een bijeenkomst bijwoonde waar SCRUM gepresenteerd werd. Dit had ik net nodig voor de softwareafdeling die ik net had overgenomen. De projectleiders hadden constant hoofdpijn om hun project op tijd af te krijgen, en elk lid van het projectteam leek bezig met een individueel project naar eigen smaak.

Ik begon dit downloadbare boek van Henrik Kniberg te lezen, dat ik net weer voor de tweede keer gelezen heb. Ik kan dit boek van harte aanbevelen. En als je de tijd hebt, hoop ik dat je 15 minuten hebt voor dit filmpje.

We hebben SCRUM op agiele wijze ingevoerd, om te beginnen met één team, met ondersteuning van een ervaren agile coach. Toen we de beginnersproblemen de baas waren, hebben we de andere teams een paar maanden later overgezet. Sindsdien hebben we alleen maar SCRUM gedaan.

Was het een succesverhaal? Er is goed en slecht nieuws.

Eén medewerker heeft ons verlaten. Hij kon niet leven met dagelijks in de standup zijn voorgang en verdere plannen te delen. De anderen waren juist blij om hun tussenresultaten te vertellen en eventueel steun van anderen te kunnen krijgen. We konden alleen niet precies aangeven wanneer projectresultaten klaar zouden zijn, maar de voortgang was veel zichtbaarder en transparant dan voorheen. We leerden dat het hebben van duidelijke eisen belangrijk was voor een goede urenschatting. Maar het maken van schattingen kost zelf óók tijd, dus moet je daar niet in doorschieten. We hebben ook geleerd dat het geven van teveel autonomie aan het team ze onzeker maakt over waar ze naartoe moeten. Ze begonnen te vragen om focus en prioriteitstelling: typisch de rol van een product owner. En die hebben ze gekregen!

Ik ben het niet eens met hen die zeggen dat SCRUM een bedrijfskundig buzzword is. Ik denk dat SCRUM het goede evenwicht verschaft tussen grip en flexibiliteit. Het definieert ook hoe verantwoordelijkheden liggen in organisaties. En het geeft de motivatie een boost.

Ik denk dat SCRUM zal blijven. En Henrik Kniberg is mijn held.

Geef een reactie