Naar een pandemiebestendige industrie

Het is duidelijk dat de corona-crisis die de wereld in 2020 trof, de hele wereld ontwricht heeft. Er is bijna geen onderdeel van de maatschappij te bedenken dat geen gevolgen ervaren heeft. Iedereen heeft door schade en schande de gevolgen moeten ervaren.

Repareer het dak !

We leven al tien jaar in een hoogconjunctuur. Bedrijven die in deze periode zijn ontstaan, hebben een flinke economische meewind gehad en zijn geen tegenwind gewend. Ik heb in de afgelopen tijd gesproken met en aantal jonge bedrijven in deze categorie.

Wie wil er een CD?

De overwinning van de technologie was nooit zo groot als bij de uitvinding van de Compact Disc (CD) door Philips in 1979, nu 40 jaar geleden. Technologische doorbraken kwamen samen en creëerden een product dat de muziekindustrie een enorme impuls gaf, en Philips (voor zolang het duurde).

Zeven jaar SCRUM

Het is nu zeven jaar geleden dat ik een bijeenkomst bijwoonde waar SCRUM gepresenteerd werd. Dit had ik net nodig voor de softwareafdeling die ik net had overgenomen.

What keeps executives awake at night?

Business models and processes are changing. The time for rigid processes and quality models is over. Even the EFQM seems to realize that, after holding interviews with executives of many…